top of page

Plan uw renovatie tijdig om grote kosten te vermijden

Preventie van meer schade

Het moge duidelijk zijn: schade leidt tot meer schade! Eens een woning in verval is, kan het vaak snel gaan. Door een paar kleine scheurtjes in de gevel kan bijvoorbeeld vocht binnensijpelen of stenen los komen te zitten, wat uiteindelijk kan leiden tot ernstigere gevolgen. Door tijdig in te grijpen, kunt u vermijden dat de schade erger wordt en de kosten voor de reparatie oplopen.Samen plannen van verschillende renovatiewerken

Financieel is het niet altijd mogelijk om meteen een totaalrenovatie in te plannen. Toch kan het kostenbesparend werken om meerdere werken op hetzelfde moment te plannen. Er zijn altijd opkuiswerken achteraf; er moet misschien telkens een container worden gehuurd per uitgevoerde renovatie of uw woning is elke keer opnieuw bedolven onder één grote stoflaag.


Wie de financiële mogelijkheid heeft om renovaties samen te plannen, zal dubbele kosten vermijden en op de lange duur eigenlijk veel goedkoper uitkomen. Bespreek dit met PK Gevelrenovatie, wij helpen u graag om efficiënt te plannen zodat dubbele kosten worden vermeden.


Bescherming van de structuur

De hele structuur van de woning wordt grotendeels bepaald door de gevel. Wanneer deze structuur niet stabiel is, kan het risicovol zijn om andere renovatiewerken eerst uit te voeren. Stel, u plaatst nieuwe ramen of schrijnwerk en zult pas in een later stadium uw gevel verstevigen, nazien op schade en scheuren dichten. Een broze gevel kan afbrokkelen en schade aan uw nieuwe ramen veroorzaken, of vocht kan invloed hebben op het nieuwe hout in uw woning. Een goede planning van uw renovatiewerken kan letterlijk goud waard zijn.


Bespaar op energie

Het is ondertussen al algemeen geweten dat een goed onderhouden gevel, zonder scheuren of plekken waar vocht kan insijpelen en met een degelijke isolatie, u helpt besparen op uw energierekening. Spouwisolatie kunt u het hele jaar door plaatsen, ook dakisolatie, want die wordt van binnenuit geplaatst. Stel isoleren en structurele werken dus niet uit, ze beginnen meteen te renderen op uw energiefactuur.


Wenst u een inzicht in hoe u best uw renovatie plant om kostenefficiënt te werken en dubbele betalingen te vermijden? PK Gevelrenovatie uit Lint staat u graag bij, zowel bij het plannen als uitvoeren van de werken.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page