top of page

Hydrofuge, een werk voor specialisten

Beschermen van uw gevel

De gevel van uw woning krijgt veel te verduren. Door weer en wind blijft uw woning u beschermen tegen kou en hitte, en dat laat soms zijn sporen na. Bouwmaterialen zoals bakstenen en voegsel zijn poreus en laten na verloop van tijd vocht door. Dit kan leiden tot kleine problemen zoals een minder fris uitziende gevel. Het kan echter ook tot grotere complicaties leiden, zoals opstijgend vocht in de muren. Door de gevel te beschermen met behulp van hydrofuge kunnen deze problemen worden vermeden.Voorbereidende werken

Hydrofuge is geen wondermiddel dat het vocht uit uw gevel doet verdwijnen. Aan de basis van vochtproblemen ligt vaak een verouderde gevel, een constructiefout of zelfs slechte ventilatie door ondoordachte isolatie. In eerste instantie pakt PK Gevelrenovatie dus steeds de basis van het probleem aan.


Een grondige inspectie van de gevel, renoveren en herstellen van de zwakke plekken is een eerste stap in het proces. Daarna wordt de gevel geventileerd zodat vocht verdwijnt voordat de eigenlijke impregnatie kan plaatsvinden. Wie dat niet doet, riskeert zelfs vocht op te sluiten in de muren, wat veel grotere complicaties met zich kan meebrengen. Hydrofuge van de gevel laat u daarom beter steeds over aan een specialist.


De hydrofuge zelf

Eens de gevel grondig gecontroleerd, gerenoveerd, gezuiverd en vochtvrij gemaakt is, kan worden overgegaan tot de hydrofuge zelf. Deze techniek brengt een beschermende laag aan over de gevel en laat toch steeds toe dat uw bakstenen of pleister blijven ademen. Hydrofuge kan op verschillende soorten gevels worden aangebracht.


Het houdt niet alleen vocht tegen maar laat gevels er ook langer als nieuw uitzien en beschermt ze tegen erosie en verkleuring. Dankzij hydrofuge ziet uw woning er veel langer als nieuw uit en zijn er geen sporen van vocht te bemerken. Impregnatie van de gevel is een oplossing tegen vocht die zowel een esthetisch als praktisch voordeel met zich meebrengt.


Benieuwd of hydrofuge een antwoord kan leveren tegen vocht in uw gevel? Neem dan vandaag nog contact met PK Gevelrenovatie uit Lier.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page